Söderhamn

Nu åkte vi precis ifrån Söderhamn. Ska vara framme i Hudiksvall om ungefär en halvtimme, men konduktören sa att jag skulle hinna med bussen, så nu har jag lugnat ner mig lite, men inte helt.

Sitter just nu i telefon med en kompis från Umeå, det är inte så ofta man pratar med dem människorna..


Andra tåget

Nu har jag precis satt mig på det andra tåget, alltså det som går från Stockholm till Hudiksvall. Jag har snäppet panik då det skulle åkt från Stockholm för snart tio minuter sedan och det är det här tåget som var viktigast att det var i tid så jag skulle hinna med bussen som går från Hudiksvall station ut till skolan. Jag hoppas fan tåget kör in den här tiden, usch jag klarar inte av sådan här stress!

Men som sagt, sitter på tåg nummer två nu. Lite komiskt var att jag fick precis samma plats som på det andra tåget, vagn tre plats tjugotvå, fönster, plats med bord. Haha, exakt som på resan upp till Stockholm. Så egentligen känns det inte som att jag har bytt tåg utan bara tagit en paus. Dessutom avgår tåget från samma perrong som det andra kom in på, dock är det inte samma tåg. Haha, annars hade jag värmt upp den här stolen åt mig själv. Typiskt.

Nej, nu ska jag smacka på en film.


Något som är bra

Något jag tycker är bra är att på Agrias hemsida kan man hitta de vanligaste hästsjukdomarna, där det står symptom och vad man helst ska göra när en sådan situation uppstår.

Jag vet att även om man har haft häst i många år så när sjukdomen väl kommer så blir man så panikslagen (i allafall jag) så man blandar ihop alla symptomen och kommer på alla möjliga sjukdomar. Sedan är ju jag en väldigt lättstressad person som lätt brusar upp vid olika tillfällen.

Men därför tycker jag det är bra när sådana här sidor finns.

Här hittar du sidan.


Jazmina fick kolik en gång, det var i för sig precis när jag hade fått henne
bara någon vecka efter att jag fått hem henne. Men jag visste mycket väl
vad kolik var för något, men drabbades ändå av panik och ringde en
vän och bara grät och undrade vad det var för något.

Därför tycker jag sådana sidor är bra!


40 minuter kvar

Sitter fortfarande på det första tåget, mår inge bra alls då jag har blivit rejält åksjuk så längtar verkligen tills jag kliver av i Stockholm och får vänta i 40 minuter på att nästa tåg ska gå. Men det är bara skönt, då hinner jag gå och köpa någon macka, ta ut lite pengar och sådant nödvändigt.

Har ungefär 40 minuter kvar till Stockholm. För en gångs skull vill jag egentligen inte åka någonstans, jag trivs så oerhört bra med tillvaron just nu så det känns så onödigt att åka iväg. Men aa, det behövs det också när man läser på en distansskola.

Jag har fortfarande resfeber eftersom jag inte är framme än, är så himla nervös att jag ska hamna långt ut åt h*lvete. Men det är la bara att vänta och se.


Hur ska mamma klara sig i två dagar utan sin lilla kille?! =(


Stress

Nu sitter jag äntligen på tåget på väg till Stockholm där jag sedan ska byta tåg upp till Hudiksvall. Vi rullade precis ut från Göteborg. Gud va jag har stressat, jag var tvungen att springa på apoteket innan, sedan förbi McDonalds för att köpa något att äta då jag inte har ätit sedan min frukost imorse.

Det är nu ungefär sex och en halvtimme tills jag är framme på skolan, det vill säga om allt håller tiden så jag hinner med allt som jag hade tänkt att göra, eftersom jag har två byter framför mig och sedan hitta till skolan. Men det borde inte vara allt för svårt kan man tycka.

Som jag skrev tidigare så fick Idde nya skor idag, gud så skönt!
Nu ska jag smacka på en film, sedan försöka varva ner lite för just nu är jag uppe i högvarv och händerna bara skakar på mig.


2011-08-31 Onsdag

Sitter just nu hemma med Winnie och glor på tv. Jag har precis fixat naglarna, ska börja sminka mig om en liten stund och sedan slänga ihop de sista grejerna jag ska ha med mig.

Jag har en sådan sjuk resfeber så jag vet inte vart jag ska ta vägen, ska åka hemifrån om ungefär en timme kommer pappa och hämtar mig.

Hovslagarn var nästan en timme sen, så nästan precis när han kom fick jag och Winnie åka och lämna barnen på dagis och sedan åka tillbaks till stallet för att släppa ut Piddis i hagen igen. Men nu har han nya pjucks och jag hoppas verkligen dem sitter ett tag denna gången.

Nu ska jag börja sminka mig, uppdaterar mer från tåget då jag har fixat så jag har internet hela resan :)


Sitter i stallet och äter frukost. Hovslag...

img_1781 (MMS)

Sitter i stallet och äter frukost. Hovslagarn kommer om en halvtimme ungefär. Gud va trött jag är. Snart ska jag hämta in piddis från hagen :)



Nybäddat, gött!

Nu har jag precis krypit ner i sängen, Nemo ligger på min vänstra sida och Tingeling ligger vid mina fötter. Som vanligt, haha! Mina älskade vovvsingar! :)

Jag bäddade om i min säng tidigare ikväll, jag älskar verkligen att ha det nybäddat i sängen det är så himla mysigt och skönt! Så ikväll kommer jag nog sova gött tror jag.
Dock får jag inte sova ut lika länge som jag brukar imorgon, jag måste gå upp vid sju redan eftersom pappa kör mig till stallet vid åtta så jag hinner ta in Idde och borsta honom och sådär innan hovslagaren kommer.

Men jag tänkte att jag fixar med mig lite piknick och sådant, då kan jag ha det lite mysigt där på morgonkvisten i stallet :) Jag tycker alltid det är mysigt att vara i stallet på mornarna, speciellt på vintern när alla hästar står inne och man kommer in från kylan i det varma stallet och möts av en varm och go hästlukt, jag personligen tycker det är riktigt mysigt!

Nej, nu ska jag sova så jag kommer upp imorgon!


Bjuder på en bild när Tingsan kör bil i pappas knä. Hon är duktig min vovve =)



Dagens ridpass

Skon satt ändå bra på hoven så vi kunde rida idag. Det blev en uteritt med Hanna&Paganini. Vi var ute i totalt en och en halvtimme. Rätt mycket fart blev det, först klättrade vi i skogen, efter det kom vi ut på en av grusvägarna, där finns det en backe som vi kallar galoppbacken.

Så i galoppbacken blev det galopp plus även på raksträckan efter backen. Jag red Idde på gramanen då han blir tokig när man rider ut man andra hästar annars. Idag skötte han sig faktiskt jättebra, jag var överlycklig när vi kom tillbaks till stallet då vi kunde trava och galoppera hur mycket som helst utan att hästen fick damp, helt otroligt. Haha.

Så jag är faktiskt nöjd med Piddis idag, mamma kille. Idag bevisade han hur mycket han faktiskt betyder för mig, idag slog det mig än en gång att jag aldrig skulle kunna leva utan honom.

Bjuder på en bild på Piddis ben =)



Drygt en timme

Om drygt en timme kommer pappa hem. Då ska vi åka ut till stallet, men vad ska jag göra med Piddis idag?
Jag hoppas att den glappande skon sitter någolunda idag för då kan jag nog rida. Men vi får se hur det är, är sugen på att rida men som sagt. Det är bara att vänta och se.

Tur att hovis kommer ut imorgon så det blir ordning på skorna igen :)



Duktiga jag!

Gud, jag känner mig duktig ibland. Haha. Jag hängde tvätten som jag satte på tvättning imorse, jag har satt i en ny tvättmaskin så nu är det tomt i tvättkorgarna. Jag har varit ute med hundarna och nu lagar jag lite lunch till mig.

Gud så duktig jag är, jag håller även på att kolla vad vi behöver handla senare efter stallet så jag skriver en inhandlingslista. Tänkte även borsta igenom hundarna efter att jag har ätit.



Imorgon

Nu har jag äntligen fått tag på min hovslagare, han kunde komma imorgon mellan halv nio och nio på morgonen, då får Idde nya skor runt om. Gud så skönt det ska bli!

Pratade nyss med lilla Jossan också, skönt att man behåller lite kontakt trots att man flyttar ifrån varandra. När man inte pratar på ett tag får man så otroligt mycket mer att prata om också så det är riktigt roligt! Självklart saknar jag mina fina flickor uppifrån Stockholm men jag mår faktiskt ganska bra nu, vilket är otroligt skönt!


Jag och fina Jossan i vintras :)


2011-08-30 Tisdag

Godmorgon!

Jag vaknade alldeles nyss, har varit ute med hundarna är det enda jag har hunnit göra hittills. Var även uppe med dem vid halv sju imorse dem fick sin frukost då också.

Jag sitter just nu nere i pappas datorrum, håller på att skriva ut lite papper som kan vara bra att ha med sig till skolan, så som schema under dessa två dagar och lite sådant. Usch jag börjar få lite resfeber inför morgondagen men det ska väl gå bra. Är rädd att jag ska hamna i Haparanda istället för Hudiksvall men det går nog. Haha.

Har sovit sådär inatt, hostar en hel del och näsan är fortfarande igentäppt, kollade febern nyss och då har jag 37.9 så lite feber har man också. Men jag får la skylla mig själv som red i spöregn igår.
Jag har även försökt få tag på min hovslagare medans jag var ute med hundarna, men han svarade inte...
Så funderar på att ringa pappa och be han försöka få tag på våran gamla hovslagare vi hade innan vi flyttade upp förra gången.

Vad ska ni göra idag?


Godnatt!

Så lång tid tog det innan jag näst intill däckade i sängen. Haha.

Men ska prata lite med x innan jag somnar, då sover man gott sedan. Haha. Nej usch jag måste skärpa mig, fy Sandra! Inte vara så öppen, inte vara så sårbar!

Nej, men nu säger jag och vovvarna godnatt ifrån sängen, vi höres imorgon! :)

Bjuder på en bild på Nemosen från när vi sov över hos Winnie under
den gångna veckan =) Min sötnos!



Dags att krypa till kojs...snart?

Sitter och degar framför tvn med pappa nu. Har gjort det sedan vi kom hem ifrån stallet. Hundarna är hur trötta som helst och ligger redan och sover här i soffan. Men jag börjar bli rätt så trött så snart blir det till att gå ner till rummet och krypa ner i sängen.

Jag fryser som bara den och är jättetrött, så förkylningen är la inte på väg att lägga sig. Usch det är så jobbigt att gå runt såhär, hostar hela tiden och näsan är helt igentäppt. Förkylning är så himla jobbigt att ha tycker jag, jag är häldre magsjuk en eller två dagar än att vara förkyld i två veckor. Men aa, nu fick det bli en förkylning.

Jag hör av mig innan jag går och lägger mig och säger godnatt till er :)