Återigen måndag

Nu har vi ätit frukost här hemma. Mina systrar, plus den enes man och min systerson kom ner till mig och pappa igår. Från Stockholm då. Så idag tänkte vi åka till Allum och kolla lite kläder, Göran skulle köpa skor eftersom han åkte hit med endast ett par flippflopp. Haha.

Senare ska vi till stallet där Piddis ska ridas, vad ska man göra idag då? Markarbete kanske? Hmm, vi får se vad jag kommer på. Det är inte så jätteroligt väder eftersom det är kallt, mulet och det kommer skurar emellanåt. Får hoppas att det är uppehåll under tiden jag är i stallet i allafall.

Nej, nu ska jag klä på mig så vi kan åka.



JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD!!!

Alltså vad finns det för jävla idioter där ute i världen?! Ursäkta språket men människor som dessa borde fan avrättas efter en lång plåga. Jag skulle mer än gärna vara en av dem som fick plåga dessa människor till döds.

Läste nyss en artikel på Tidningen Ridsports hemsida. Där ett litet föl, någon gång mellan förra söndagen och onsdagen, blivit knivskuret strax under sin analöppning medans fölet gick i sin hage. Det hände nere i Skåne, och polisen tror att det är fler människor än en som har med dådet att göra. Det är ju bevisat att det finns sådana idioter över hela Sverige, dock förekom ett liknande fall bara några kilometer från detta för ungefär ett halvår sedan.

Ni kan läsa hela artikeln HÄR.


(Bilden är från Google). Men vilken människa kan vara så grym att man
vill skada ett sådant litet underverk? Eller dem vuxna underverken också?!

Jag svär med mitt liv, gör någon människa Idde något. Jag ska tortera människan tills människan ber om att få dö!


Gårdagens + dagens ridpass

Igår så var Amanda och Denice med ut till stallet, tyvärr så stejkade min kamera men Amanda hade med sig sin, dock har jag inte fått några bilder därifrån än men dem kommer väl så småningom.

Gårdagens pass
Amanda började rida, hon har inte suttit på Idde sedan hösten -09. Självklart kändes han inte som samma häst, utan han gick emot höger skänkeln, stannade och vägrade lyssna, gick som en banan på rakt spår. Så Amanda fick sitta där och kämpa tills han gav med sig någolunda, då bytte hon och Denice så Denice fick hoppa upp. Denice som är grym på att rida och som tog studenten på Strömsholm nu i våras. Hon har inte suttit på Idde sedan sommaren -08. Även hon tyckte att han hade förändrats men till slut gick det bra även där. Så till slut gick han någolunda bra så då avbröt vi.

Dagens ridpass
Idag så red Amanda. Hon sa att han kändes bättre än igår redan direkt när hon satt upp. Hon böjde honom mycket, gjorde serpentiner och försökte få han att lyssna bättre på höger skänkel. Idag hade hon korta sporrar på honom och det gjorde susen. Till slut gick han även bra med henne, så då skulle han få lite belöning så jag ställde upp ett litet kryss på ena långsidan. Det var uppskattat från Iddes sida, så när dem hade hoppat lite så avslutade dem dagens ridpass nöjda och glada.



Blir så trött...

Jag blir så himla less på vissa människor. Denna människa detta handlar om har gjort det senaste dygnet till ett helvete för mig. Jag har aldrig varit såhär förbannad och sårad på grund av en person förut. Man gör bara inte sådant, man tänker efter, man försöker göra något åt det man mår dåligt över. Man försöker gå vidare.

Jag har tagit mig upp från mina mörka stunder många gånger, det är många gånger jag har fallit tillbaks. Det finns så mycket ingen människa vet om mig, så mycket som inga känner till. Men jag står kvar för att försöka göra något åt allt, jag försöker och jag vill må bättre! Jag lämnar inte mitt liv i någon annans händer!

Jag vet inte om denna person detta gäller läser detta, jag vet att du brukar läsa min blogg, och jag hoppas faktiskt du gör det denna gång. Jag har redan sagt allt detta till dig, men när jag skriver det här kanske du också förstår att jag faktiskt bryr mig, mer än du tror. Bara att det inte riktigt är på samma sätt. Jag hoppas att du tar dig upp ur detta och att du faktiskt försöker göra något åt allt det här. Om inte för min eller din skull, men för din familjs och dina syskon, dem behöver dig minst lika mycket som jag har behövt dig.


Vi alla kan må dåligt, men kämpar vi så kommer vi upp igen. Jag
förlorade min bästa vän, men jag står här idag på grund av alla människor
och djur som har ställt upp för mig. Det är alla dem som får mig att fortsätta.


Gårdagens ridpass

Hann inte riktigt uppdatera något mer igår, men tänkte skriva lite om gårdagens ridpass nu istället. Jag red i paddocken igår, Idde som är väldigt stel i höger sida och inte har gått ordentligt på några veckor behövde alltså böjas lite.

Så jag började med att göra lite volter i skritt i båda varven. Efter det så gjorde jag lite serpentiner och även lite skänkelvikningar. När Idde inte är uppvärmd eller i början på ett ridpass känns han nästan skänkeldöv i högersidan så man får verkligen kämpa för att han ska flytta sig för höger skänkel och även forma sig inåt.

Men efter en liten trav så var det lite lättare, då började han gå riktigt fint men han är som sagt ändå väldigt stel i högern så det är lite arbete för att få ner honom i en fin form. Men det blev en del skritt eftersom han har stått ett tag, men lite trav och två galopper blev det.

Pappa var med och tog kort men han fick bara ett som ser hyfsat ut, så här får ni det.



Ihopsläppet

Återigen får ni ursäkta den extremt dåliga uppdateringen, jag har ju nyss flyttat så det har varit rätt så mycket som har behövt att ordnas och sådär. Men nu ligger jag i sängen och ska snart ge mig ut i regnet och vidare till stallet.

Idde kom ner i tisdags så under tisdagskvällen hade vi ihopsläpp i sommarhagen med de andra hästarna, det var ytterligare en häst som var ny så då passade vi på att slå två flugor i en smäll. Det blev ett väldigt lugnt ihopsläpp faktiskt, det blev lite spring runt om i hagen, vissa av grabbarna klistrade sig fast på den andra nya som då är det enda stot i hela stallet.

Men Idde fann två vänner direkt så han brydde sig inte så mycket. Haha. Här är lite bilder från ihopsläppet.






Idde och hans två nya kompisar.




En vecka

Så, nu är ett datum satt, om en vecka flyttar vi. Jag har nu fått tag i en hästtransportör, så om en vecka, tisdagen den nittonde juli på morgonen blir Idde upphämtad och jag och pappa åker efter. Trevligt trevligt. Tror det kommer bli riktigt bra faktiskt!

Alla papper till CSN och skolan är också inskickade så den 22 augusti börjar skolan och första träffen på skolan är den 1 september. Så det ser ut att ordna sig lite granna nu i allafall mitt liv. Det är lite som saknas men det kommer väl med tiden får man väl hoppas.



Längtar

Gud, jag längtar så grymt mycket efter att flytta ner så det är sjukt. Det nya stallet är så otroligt fint och jag bara längtar efter att få se Idde i det, han kommer nästan se mer kunglig ut än vad han redan gör. Haha!

En till en och en halv vecka, sedan är jag nog Alingsåsbo igen! ;)



Stallplats- check!

Var som sagt och kollade på en stallplats här nere i Alingsås igår, och den var så underbar! Stallägaren verkar superbra och var riktigt trevlig! Stallet var riktigt fräsht, det byggdes förra sommaren och var riktigt fint. Det tar 20minuter att rida till ridhus och det finns upplyst paddock på stallområdet. Nej, jag tror verkligen att jag kommer trivas!

Så nu är det som ska ordnas innan flytten är att hitta ett transportföretag eller ett företag som hyr ut hästbussar, sedan är det dags att flytta. Känns riktigt skönt.

Ikväll blir det utgång här i Såsen, min älskade bästa vän har fixat hundvakt så Nemo får vara med hundkompis under natten, tror att det kommer gå jättebra! Nu kom dessutom solen fram lite grann, det har regnat hela morgonen. Nu känns dagen bättre! :)


Vintern - 09.