Två långa dagar

Godmorgon, måndag. Har inte hunnit lägga in bilderna från kameran när Ems och Rune hoppade igår. Men jag får försöka göra det när jag är hemma snabbt sen efter jobbet och kastar i mig middag innan jag rusar iväg på nästa jobb.

Ser faktiskt inte fram emot dessa två dagar, måndag och tisdag. Jobbar först idag på dagiset 8.30 - 16.30, sedan börjar jag på gruppboendet 19.30 - 10.00 imorgon bitti, sedan 12.00 på Järnia och framåt, i värsta fall jobbar jag till 19.00 på Järnia också. Sedan blir det hem sova lite och börja på dagiset igen 8.15 på onsdag. Det blir långa dagar nu i början på veckan och jag är fortfarande helt slut från helgen, haha.

Nu ska jag rusa och borsta tänderna och sedan börja gå till jobbet. Blir jättedålig uppdatering nu, ska försöka göra så gott jag kan.



Grymt bra jobbat!

Nu är prisutdelning gjord för Emsens klass inom dressyren på Rulle. Det gick grymt bra för dem för att vara första gången för båda två. Enda saken som inte riktigt blev rätt var att Rulle saktade ner i början av programmet i traven för han behövde bajsa. Men annars gick det superbra!

Dem fick 60.76 %, vilket jag anser vara superbra för bådas första dressyrtävling någonsin. Så nu är Emsen taggad på att fortsätta starta Rulle i dressyren. Vilket jag verkligen tycker hon ska satsa på. Tyvärr så fick jag inga bilder på ritten då jag stod med Emelies filmkamera och filmade, så det kommer dyka upp på Emelies blogg om ett litet tag tror jag.

Om några timmar ska Emelie starta Rune i hoppningen, tror det kommer gå bra för dem bara Rune håller sig lugn och inte stressar upp sig. Men med en ryttare som Emelie som alltid är lugn så tror jag inte det kommer vara några problem.


Bjuder istället på en gammal bild på mig och min första medryttarhäst.


Tävling

Efter den här helgen, eller efter varje sak jag är med Ems på, så blir jag riktigt sugen på att börja tävla och träna Idde mer seriöst. Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska när det kommer till hästar men Emelie liksom pushar mig lite omedvetet tror jag.

Jag har starka funderingar på att gå med i en klubb och även Svenska ridtravarförbundet. Då kan man delta på lite klubbtävlingar och även när Svenska ridtravarförbundet anordnar utställningar och liknande. Är riktigt taggad faktiskt, ska försöka övervinna min hopprädsla och kanske börja våga hoppa Piddisen själv också.

Vi får se, jag är taggad!



Lastträning

Något jag har insett efter den här helgen här i Strängnäs är hur viktigt det är att lastträna sin häst, framförallt innan man ska iväg och tävla eller träna. Idde är inte lättlastad, han skulle behöva tonvis med lastträning men han är inte helt omöjligt. Sätter man en lina bakom honom så går han oftast rätt på.

Jag funderar faktiskt på att försöka spara ihop till något billigt släp så man kan börja lastträna honom då ingen i stallet har ett tillräckligt stort släp för honom. Vi vill ju komma ut mer och mer på tävlingsbanorna så då kan det vara bra om man har en häst som kan lastas.

Igår stod vi i drygt en och en halvtimme och försökte lasta Oskar när han skulle åka tillbaks till Skepptuna efter att han hade blivit lastad. En och en halvtimme stod vi ungefär sju personer åt alla håll och kanter med en bakskygg häst. Ändå har dem lasttränat en hel del den senaste tiden. Det krävs en hel del och framförallt rätt teknik med rätt häst.

Så lastträning är något jag framförallt ska försöka börja med!

Hur gör ni? Lasttränar ni eller har ni lättlastade hästar? Hur gör ni när ni lasttränar?


Idde innan han skulle lastas en gång.


Tävling

Efter den här helgen, eller efter varje sak jag är med Ems på, så blir jag riktigt sugen på att börja tävla och träna Idde mer seriöst. Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska när det kommer till hästar men Emelie liksom pushar mig lite omedvetet tror jag.

Jag har starka funderingar på att gå med i en klubb och även Svenska ridtravarförbundet. Då kan man delta på lite klubbtävlingar och även när Svenska ridtravarförbundet anordnar utställningar och liknande. Är riktigt taggad faktiskt, ska försöka övervinna min hopprädsla och kanske börja våga hoppa Piddisen själv också.

Vi får se, jag är taggad!



Vakna

Nu har vi precis vaknat här i det lilla rummet, ställde klockan på nio men båda två somnade om en liten stund. Men nu är båda vakna, kanske inte riktigt pigga än med det kommer nog det också. Sängarna här var faktiskt riktigt sköna så jag har sovit supergott inatt. Riktigt skönt!

Nu ska vi nog snart gå upp, gå ner och kolla till Rune, kanske få i oss lite frukost och sedan kollar vi nog lite på dem dressyrprogrammen som är innan oss. Emelie startar Rulle runt klockan ett ungefär. Så vi har några timmar på oss att strosa runt och fixa allt som ska fixas innan dem startar.

Emelie hoppar inte förens vid halv fem - fem tiden så vi har även en lucka mellan dressyren på Rulle och hoppningen på Rune, så förhoppningsvis blir det en ganska så lugn dag. Riktigt skönt, fast vi kommer hem supersent ikväll och det är dubbla pass jobb både måndag och tisdag för mig.


Saknar min plutt!


Rulles resultat

Även Rulle visades idag, den kallblodiga travaren som Ems ska rida dressyr med imorgon. I kallblodsklassen var det bara tre deltagare. Rulle var även han den som gick ut som segrare i den klassen med hela 59 poäng. Han löshoppades dock inte men gjorde en snygg visning och fick grymma omdömmen.

Så dagens resultat med hästarna var riktigt bra, ser verkligen fram emot en mysig natt och en bra dag imorgon också, med flera bra och roliga resultat :)

Har tyvärr inga bilder från när Rulle visades men slänger upp en bild när Ems red honom här om dagen.



En lyckad dag

Nu är det kväll och aktiviteterna här har lagt sig. Jag och Emelie har precis kommit in på vårat rum vi har hyrt, det roliga var att det första vi gjorde var att dra fram datorerna och kolla igenom dagens bilder och börja blogga. Haha.

Det har varit en bra dag för Emelie och Rune idag, eller rättare sagt Malin som visade Rune. I utställningen gick det riktigt bra, han fick bra omdömmen och fina resultat. Han fick sammanlagt 58 poäng och slutade därmed som "Bäst i klassen", Rune deltog i klassen Varmblod mellan 11-17 år. Så av dem blev Rune alltså bäst.

Även i löshoppningen gick det bra, han fick bedömning som klass två och gick därifrån med en blå rosett. Så dagen resulterades i två gul/blåa rosetter och en blå. En bra start för denna helg om jag får säga min åsikt. Imorgon är det dressyr för Rulles del och hoppning för Runes del och båda två har Ems som ryttare.

Här är några bilder på Runisen idag. Ursäkta kvalitén men det sög att fota inne i ridhuset.




Rune stolt poserande med sina tre vunna rosetter idag, brevid står Malin
som visade honom.


Liten och galen

Hur kommer det sig att man inte har något förnuft när man är liten? Haha, alltså som ryttare var jag helt orädd och oförsiktig typ när jag var yngre. Jag kunde skena runt ute på vägarna och hoppa stockar och grejer som var lika höga som hästen, inte såg man till att veta hur baksidan av hindret såg ut.

När man är liten verkar man tro att det inte finns några konsekvenser, inga dåliga saker som kan hända och man verkar tro att det inte finns några bekymmer.

I dagens läge skulle jag aldrig ens låta Idde skena utan att jag hade kontroll på honom, självklart kan han få springa av sig ibland men det anser inte jag som sken, det anser jag som att man låter sin häst rejsa lite och få sträcka på sig.

Jag skulle aldrig heller i dagens läge kunna hoppa en stock i skogen utan att ha sätt hur det såg ut bakom stocken eller liknande. Ibland är man så ung och dum, jag är glad att de flesta människor växer upp och börjar använda sin hjärna :)



Dröm när jag var liten

Som de flesta barn hade även jag en dröm när jag var liten. Mina drömmar har alltid haft något med djur att göra, veterinär, ridande polis, polis med hund och så vidare. När det kommer till hästar så hade jag väl samma dröm som alla flickor och pojkar när dem börjar rida. En dröm att någon dag få ha en egen häst.

Tänker man efter så är det inte jättemånga ryttare som någon gång får en egen häst. Vissa har inte råd, vissa har inte tid och så vidare. Jag hade turen att vi femton års ålder få min första egna häst. Sedan vi sexton års ålder få min andra, och under det året hann min första häst dö.

Ännu en dröm, utöver den med att få en egen häst, var en av mina hästdrömmar att bli lika känd och lika duktig som Malin Bayard. Jag vet i dagsläget att jag aldrig kommer komma upp till dem nivåerna och kanske inte bli lika duktig, men än så länge har jag inte gett upp till att bli en duktig ryttare. Dock så har jag gett upp drömmen om att bli en känd ryttare.

Min nuvarande dröm är att få ha kvar Idde så länge som möjligt, att få utvecklas tillsammans med honom och att vi ska få underbara år tillsammans. Där ligger mina hästdrömmar nu. Sedan om vi kollar på yrkesdrömmar är min nuvarande dröm att öppna ett hem för vanvårdade och hemlösa djur. Där står jag idag.

Vad var era barndomsdrömmar, har ni uppnåt dem idag?


Jag och min första medryttarponny :)


Rune och emelie är extremt taggade för täv...

img_5192 (MMS)

Rune och emelie är extremt taggade för tävling. Haha



Vaken ?!

Godmorgon!

Nu är vi vakna här i huset, vi ska få i oss lite frukost sedan ska vi brumma iväg mot Ems stall där vi ska fixa det allra sista och sedan lasta de tre hästarna från det stallet som ska med. Som sagt så försöker vi komma iväg från stallet runt nio så vi får hoppas att vi kan hålla tiden.

Det är ett helt under att jag är vaken vid den här tiden, det är inte direkt min starkaste sida att vara vaken tidigt på morgonen. Men ibland så lyckas även jag. Haha. Sedan att jag ser ut som ett monster och låter som en inrökt whiskeykärring är en helt annan femma. Haha.

Jag försöker att uppdatera så mycket som möjligt under dagen, blir nog några inlägg mellan klasserna och när vi kommer fram och liknande :)


Piddis igår under ridpasset :)


Nu är vi hemma för kvällen

Äntligen är vi hemma ifrån Emelies stall också, vi kom hem för kanske en timme sedan men vi åt middag och jag har hunnit duscha. Det började kurra lite i magen när ingen av oss hade ätit någonting sedan tolv timmar tillbaks men vi klarade det bra ändå.

Nu är det mesta fixat inför morgondagen, bara lite smågrejer som ska fixas innan vi åker imorgon. Lite skönt är det ändå att vi har skjutit upp tiden för när vi ska åka så vi ska försöka komma ifrån Emelies stall vid nio. Så då har vi "sovmorgon" enda tills sex ungefär, och det är när vi egentligen hade tänkt att åka. Haha.

Nu ska Ems snart hoppa in i duschen sedan ska vi smacka på en film innan vi somnar, lite fredagsmys måste man ju ändå ha! :)


Bebis i invänjningshagen idag. :)


Bra galoppövningar?

Idde är ju en travare så än så länge kan han bara högergaloppen. Är det någon av er söta läsare som vet några bra galoppövningar man kan öva på så han sakta men säkert kanske klarar av vänstergaloppen?

Han tar vänstergaloppen ibland vid longering och efter hinder, så han är inte låst eller något sådant utan han har bara inte tillräckligt med muskler och så tror jag mycket sitter i huvudet att han inte "kan" vänster.

Så är det någon som har någon bra övning? :)



Dagens ridpass (BILDER)

Red dressyrlektion för Ems idag igen. De gick faktiskt bra, han var mycket finare i höger idag än vad han var igår. Mycket mjukare och sökte sig ner hyfsat snabbt så det kändes riktigt bra idag. I vänster varv är han inte lika fin i traven, han studsar mycket när han inte hittar balansen och skjuter över en på fel sittben.

Men efter ett tag var han även fin i det varvet. Väldigt lugn och fin idag så det var riktigt roligt att rida idag. Ems tog även en massa bilder så nu blir det en liten bildbomd :)