Valborg

Ja, nu är det lördag och valborgsmässoafton. Igårkväll var jag och firade en kompis som fyllde 21, så vi var där och tjötade lite och hade det trevligt. Sedan drog vi ner till Magget, lokalkrogen här i Väsby. Det var en trevlig kväll faktiskt.

Nu ska jag snart ta bussen ner till Jossan, min väninna, vi ska till centrum och köpa lite brännbollsracket och sådant, då vi har samlat ihop ett gäng och vi ska spela lite brännboll nu under dagen. Skojsigt värre säger jag! Tingeling ska följa med också så hon får vara ute hela dagen, inte för att hon brukar tycka om det men hon får vänja sig helt enkelt :)

Hoppas alla får en trevlig dag och kväll!



Dreamer

Har precis kollat klart på filmen Dreamer, jag har sett den förut men den är ju så himla bra!

Det handlar om ett ungsto, ett engelskt fullblod. Som skadar sig och bryter benet under ett race. En familj tar sig an henne, dem vägrar att avliva henne. Deras mål är att betäcka henne med en fin hingst då hon är från en jättekänd hingst själv.

När hennes ben börjat läka, upptäcker veterinären att hon är steril, deras dröm krossas. Av en olyckshändelse så springer Sonya iväg med familjens dotter Cale, familjer märker att hon är hel, hon går fräsht, hon kanske kan tävla igen.

Jag älskar verkligen den filmen, med kärlek och tålamod kan nästan allt lösa sig!



Fredag

Godmorgon!

Nu har jag vaknat här hemma, har sovit lite dåligt inatt då jag har börjat hosta en hel del. Det kliar i halsen hela tiden och näsan är helt täppt, jobbigt värre. Så har det varit i några veckor nu.

Idag är det Sophia som har Piddis, så jag vet inte riktigt vad hon ska göra med honom idag. Vi pratade lite snabbt igår men jag tror faktiskt aldrig att jag frågade vad hon skulle göra idag. Jag litar så mycket på henne när det gäller Piddis så jag kan liksom släppa henne med fria händer. Det är så skönt!

Ikväll blir det först grillning hemma hos mig och sedan blir det födelsedagskalas då en kompis fyller 21, myspys. Då blir det att umgås med det gamla grabbgänget och vi är fyra brudar. Det är så det ska vara. Haha, hör av mig senare idag!


Mitt hjärta!


Dagens ridpass

Idag red jag ut i skogen, red en runda som tog drygt en timme. Han var faktiskt ganska så lugn idag, gjorde några skutt då han ville iväg i galopp. Men idag blev det bara en lugn galopp, annars så skrittade jag bara och joggade honom lite så han inte får träningsvärk från gårdagen.

Det var riktigt mysigt att rida ut idag då solen sken och det var underbart väder. Han var även väldigt trevlig att rida idag. Så det var riktigt mys. Har honom först på söndag nu, men vi får se vad Sophia har gjort under helgen så får vi se vad vi gör då.

Nu drar jag iväg till en kompis och chillar lite :)



Gå sönder

Utan dig hade jag ramlat i tusen bitar för länge sedan. Utan dig så skulle jag aldrig vara hel. Jag märker ibland hur mycket du egentligen betyder för mig, att jag aldrig skulle kunna göra mig av med dig. Hör jag någon säga minsta lilla fula ord om dig så blir jag förbannad på direkten.

Man får inte kalla dig dumma saker, du är värd så mycket mer. Du har varit ful och helt galen, men du är det inte längre. Jag förstår inte mig själv när jag har cptankar ibland, du kommer alltid finnas hos mig, alltid. Ingen får säga elaka saker om dig, då går dem över gränsen, så det så. Du är mitt allt, du ska behandlas som en kung, du är min kung.


Bild från i vintras.


Snart stalldags

Så, nu har jag precis kommit hem ifrån jobbet. Började ju jobba halv åtta imorse. Det har varit roligt, varit ute en massa med barnen och lekt lite. Sedan var det lunch, sedan hjälpte jag Emsen lite och sedan åkte vi båda hem.

Stallkläderna åkte precis på, så jag tänkte att jag ska ta halv ett bussen ut till stallet, funderar på att rida ut idag. Beror på om han verkar snäll idag, då kan han få en lyxdag i skogen, han går mycket hårdare och intensivare nu än förut så ibland behöver han lite belöningsdagar. Så det blir lite roligt för honom också.

Jag tänker inte stressa i stallet idag så jag blir nog borta några timmar, det blir skönt det.



Tyvärr

Ja, eftersom det blev lite knasigt med Iddes vaccinationer detta år så kan vi tyvärr inte starta på söndag. Det hade varit väldigt roligt, men eventuellt och förhoppningsvis så finns det en tävling i slutet på maj som vi kan starta istället.

Jag tycker att Idde och Sophia har varit superduktiga när dem har kämpat och tränat så hårt inför denna tävling, men övning ger färdighet och dem har utvecklats extremt mycket bara under dessa veckor dem har tränat för Emelie inför denna tävling. Tyvärr som sagt så blev den inställd men det har ändå gjort nytta!

Från och med nu är det bara jag och Sophia som har hand om Idde, det känns väldigt skönt faktiskt. Jag och Sophia kommer grymt bra överens och vi behöver inga fler. Vi klarar oss bra när det bara är hon och jag. Jag tror att Idde trivs bäst med det också. Så från och med nu är det våran lilla trio, men fortfarande jag som står som ägare, kom ihåg det Sophia! Haha, skämt åsido.

Nej, det är bara att fortsätta träna så sätter vi nästa tävling istället! :)

Sophia och Idde förra veckan.



"Bussen kommer snart"..

Godmorgon!

Jag har sovit som en stock inatt, drömde dock en lite obehaglig dröm men jag vaknade ur den sedan så försvann den, då sov jag som en stock igen. Helt underbart. Ja, jag är ju inte van vid att gå upp såhär tidigt så ögonlocken är på väg ner så fort jag blinkar. Men förhoppningsvis blir jag piggare under dagen.

Jag börjar om 40 minuter, idag ska jag vara vikarie på en förskola som ligger bara en kilometer hemifrån mig. Så det blir roligt, dessutom är det samma förskola som Ems jobbar på, men hon börjar senare och slutar tidigare än mig, men vi hinner nog ses någonting i alla fall.

Efter jobbet, vet inte riktigt än när jag slutar, så ska jag hem fort och sedan åka till stallet, idag är det min tur att ha Piddis. Undra vad vi ska göra idag? Någon som har något roligt förslag som vi kan hitta på?




Stall heeeela dagen

Kom hem från stallet för ett litet tag sedan, har precis tryckt i mig lite Donken som mamma och dem köpte med sig hem. Mumsigt.

Har varit i stall hela dagen, först åkte som sagt jag och Emsen ner till Hööks och Horze där jag spenderade en hel del pengar, till i för sig väldigt nödvändiga och välbehövliga saker. Bilder kommer senare, Ems ska bara skicka över dem till mig då jag inte hade med mig min egna kamera idag.

Efter Hööks åkte vi till Emsens stall där vi red ut tillsammans, jag red Rune och Emelie red Chanel, en väldigt rolig och mysig ridtur, vi hoppade lite diken och klättrade lite, så det var mys.

Hoppträningen Sophia hade för Emsen gick jättebra, han var lite bångstyrig men sedan skötte han sig bra. Dem hoppade 80 cm bana, han gick riktigt fint i slutet. Jag uppdaterar lite mer när jag fått bilderna så ni får se :)



Mot Hööks

Eftersom jag ramlade av igår så är det dags för en ny hjälm. Så nu väntar jag bara på lite sponsring från min underbara pappa så ska jag och Ems ner mot Hööks och kolla lite. Nere vid Infra city där Hööks ligger finns även butiken Horze som vi kanske slinker på också.

Får se om jag får tag i några nya handskar och ridbyxor också då jag just nu bara har ett par ridbyxor, men vi får se helt enkelt. Så det blir lite nya hästgrejer till mig idag förhoppningsvis det är alltid roligt. Det var ett tag sedan jag köpte nya saker till mig och Idde eftersom jag har bott borta ett år och precis blivit "med häst" igen. Hehe.


En bild en kompis gjorde åt mig när jag bodde på skolan och saknade Piddis jättemycket.


Jävla idioter!

Läs den här artikeln. Det hände där jag bor igår, eller samma kommun. Känner många kompisar som har gått i Grimstaskolan och på "den tiden" var det en väldigt lugn skola. Och nu, jag tänker inte säga högt vad jag tänker. Inte här på bloggen.

Men personer som gör nåt sånt här har antingen en väldigt dålig uppväxt så dem inte har lärt sig vad moral och samvete är, eller så har dem fan en skruv lös där uppe i deras små jävla huvuden! Åh jag blir så förbannad!

HÄR har ni artikeln!



Sov hos Emsen

Nu ligger jag i sängen, har varit ute och gått en runda med Tingis när jag kom hem från Ems. Sov nämligen hos henne inatt så skjutsade hon hem mig när hon åkte till jobbet imorse eftersom hon jobbar så pass nära mig. Gulliga tjejen!

Nu under dagen ska jag bara ta det lugnt, ikväll har Sophia hoppträning för Ems, får hoppas att han sköter sig bättre idag än vad han gjorde igår så inte Sophia ramlar av och skadar sig. Och så inte han skadar sig, han kan ju faktiskt skada sig själv när han håller på sådär.

Är det någon som har något tips hur man kan få ur det beteendet hos honom?!



Ramlat av

Jag kan faktiskt räkna på mina två händer hur många gånger jag har ramlat av... Tror jag... I allafall på Idde för det är bara fem gånger, en gång på en raksträcka när han fick damp, tre gånger under en och samma hopplektion för Emelie för några år sedan och sedan idag.

Hur många gånger har ni ramlat av, om ni minns? Har ni något minne från en avramling som är "roligt" att dela med sig av?

Det är lite sjukt ändå att både Sophia (min medryttare), Emelie och jag har ramlat av inom den senaste veckan. Haha, lite komiskt om jag får säga det själv, fast måste jag välja någon så gjorde lätt Emsen den värsta vurpan.

Ett av mina minnen är när min gamla medryttarponny Salora slängde av mig på ängen som låg brevid stallet, lite galen som man var när man var liten, så hade vi galopptävling på skoj jag och Salora mot Johanna och Helge, Helge var då en d-ponny och Salora en shettis. Vi vann men sedan gjorde Salora en väldigt snäv sväng och jag flög åt andra hållet.
Det hela slutade med hjärnskakning och ett brutet finger. Hehe, det var ett av mina minnen, vad är era?


Här är en liten video från när jag ramlar av Idde på en hoppträning för 2 ½ år sedan.


Dagens ridpass

Ja, som ni vet var jag i stallet idag. Jag hade dressyrlektion för Emelie, eller rättare sagt, skulle ha dressyrlektion för Ems. Men det blev mer en träning i rodeo. I början gick allt jättebra, han var till och med lite segare än vanligt, fick "banka" på ordentligt för att han ens skulle gå fram ordentligt.

Men sedan hände något, han sköt i luften för minsta lilla, la jag till skänkeln så var det bara upp och ner direkt igen. Tyvärr lyckades han få av mig vid ett tillfälle, då stegrade han först och sedan världens bocksprång efter. Det var ingen farlig avkastning direkt, men jag sträckte hela högra sidan och slog i ryggen, men landade på min mjuka lilla rumpa trots allt.  

Det lilla ironiska var att Idde tydligen inte verkar vilja bli äldre, han fyllde nämligen år idag. 13 år blir den lilla gossen idag. Men som sagt ville han tydligen inte bli äldre. Det lilla gulliga i det hela var att Tingis (min hund) var med i stallet och när Idde kasta av mig gick hon till attack mot honom, sedan var hon på honom hela tiden efter.. Knäppa vovve.

Här är en lite bildserie som är ihopklippt, tyvärr blev inget filmat men det är lite musik i bakgrunden och massa fula bilder på mig och en flygande häst.




Någon knivskär hästar... Igen...

En kvinna i Malsta som ligger utanför Norrtälje misstänker att hennes ena häst blev knivskuren natten mellan tisdag och onsdag i förra veckan. Skärsåret är ungefär en decimeter långt och är vid hästens könsorgan, händelsen är polisanmäld. Artikeln är hittad HÄR.

Jag tycker det är så oerhört läskigt. Norrtälje ligger inte långt härifrån men det finns nog såna här dumsnutar överallt i Sverige, över hela världen. Det är hemskt hur vissa människor kan göra en sådan här sak!

Det är inte många år sedan det fanns någon i Dalarna som löpte amok, om jag inte minns fel var det väl en liten ponny som fick sätta livet till för den dåren? Det är helt sjukt, snart vågar man inte ha sina hästar ute längre. Det är snart dags att sätta upp larm och kameror vid hagarna. Nej, man får hoppas bara att sin egna häst inte blir skadad, eller ingen för den delen!


Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig!