Matte

Sitter hos wunnie och ibbe nu med andrea :) vi har precis ätit middag här, tacos mums!!

Annars så hjälper dem mig lite med matten. Mycket lättare när man hae någon som förklarar!



2011-09-30 Fredag

Godmorgon!

Nu har vi alla här i huset vaknat. Det låter som att Tingeling har vaknat också, hon sov längst av alla idag. Så ska gå ner och hämta henne, ta ut henne sedan är det dags för hennes medicinering.

Pratade med Winnie för ett litet tag sedan, hon och Karin är på väg hit. Så det lär la se ut så som att dem kommer hit, vi tar en kopp kaffe och jag och Andrea äter frukost. Sedan bär det nog iväg till ett av stallet och sedan hämtar vi Winnies barn på dagis och sedan in till stan och ta en fika. Jag kan chansa att dagen kommer se ut í någon stil som liknar den.

Nu ska jag försöka plugga innan dem kommer.



Jag saknar att glömma dig

Det är ingen bra dag idag, inte i huvudet, inte i magen och inte i foten. Men ändå så är jag så oerhört tacksam för att jag har mina underbara djur. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem, jag lever för dem!

Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut av detta inlägg egentligen, det känns bara som att man inte visar sin tacksamhet för det man har. Men varje dag vaknar jag med två underbara hundar i sängen, jag får varje dag pussa på min häst och sitta på hans rygg. Jag får varje dag höra mina katter prata och klappa på deras mjuka pälsar.

Ändå så känns det aldrig riktigt bra, vad beror det på?
Någon som kan svara på detta. Varje dag går mina tankar upp mot himlen, till farfar, till Dennis, till Denne och till Jazmina. Det finns alltid en saknad någonstans inom mig.

Jag fixar bilderna från idag på hundarna imorgon.



Dagens ridpass

Började med att skritta fram Idde i paddocken i tjugo minuter. Sedan skulle jag börja trava igång honom men då märkte jag att min fot inte pallade att vara i stigbygeln. Så då avbröt jag ridpasset och skrittade av honom i en kvart.

Så det var det väldigt korta ridpasset idag, så j*vla surt att min fot är helt paj. Tror att jag måste kolla upp det där.



My everything



Jag saknar dig

Jag och Andrea har precis kollat på den andra filmen för dagen. Vi kollade på filmen Jag saknar dig. Den var ruskigt bra men riktigt jobbig att se stundvis. Känslor och tankar väller självklart upp.

Nu kommer pappa hem om en timme och då bär det av till stallet. Det är riktigt fint väder så vi får hoppas att det håller i sig och att det inte mörknar så fort idag så kanske vi kan få några bra bilder idag :)



Bilder

Jag och Andrea har precis varit ute på tomten med hundarna och busat lite. Andrea som är fotogalen hade med sin kamera ut och tog en hel del bilder :)

Så lite senare idag kommer bilder på mina sötnosar komma upp :D



Film

Nu ska vi glo på film här :) vovvarna gör oss sällskap :)

Idag gör min fot äckligt ont igen, på tal om ingenting alltså :p



2011-09-19 Torsdag

Godmorgon, idag vaknade jag faktiskt ganska så tidigt. Kvart över nio gick jag upp och ut med hundarna. Sedan ringde jag min hovslagare och berättade om Iddes tappsko, så han kommer ut ikväll. Super! Då kan jag nog rida ikväll :)

Hundarna har precis fått mat och Tingeling har fått sin medicin. Hon verkar faktiskt redan mycket piggare så det är riktigt skönt!

Annars så tänkte jag få i mig lite nyponsoppa då min mage har spökat ordentligt dem två senaste dagarna. Sedan är det bara att sätta igång och plugga, passa på medans Andrea fortfarande sover.


Bjuder på en bild som Andrea tog på mig på Maxi igår då hon tyckte
att hon aldrig sett en så stor falukorv någongång. Haha!


Stallet

Ja, det blev ingen ridning idag inte. När jag kom ut i hagen så stod faktiskt alla hästar uppe i den övre delen av hagen (där vi har öppningen). Men Idde verkade inte samarbeta idag, han drev istället igång alla hästar i hagen och körde full fart längst bort i hela hagen fram och tillbaks kanske tre gånger.

Sedan så lyckades jag stänga av honom från gruppen och körde iväg honom självmant och höll på ett tag tills han stod helt stilla och jag kunde gå fram till honom. Men då visade sig att han hade slängt av sig en sko. Så det blev ingen ridning. Så imorgon blir det till att ringa Arne igen så han kommer ut och slår på den skon så han slipper stå allt för många dagar.

Annars så gjorde vi inte så mycket i stallet, Andrea borstade igenom hela Idde medans jag fixade maten, mockade och fyllde på med nytt strö. Samt bytte jag vatten, en helt vanlig dag i stallet med andra ord.



Lights in Alingsås

Nu är vi på väg hem från stan. Efter stallet åkte vi in till stan. Varje höst har Alingsås en grej som kallas Lights in Alingsås, då har dem satt upp lampor och ljus runt om i hela stan. Super mysigt.

Det blev ingen ridtur idag, berättar mer om det när vi kommer hem.



Woho

Jag har börjat plugga nu i allafall, har pluggat i drygt en timme, började lite smått med samhällskunskapen men fastnade rätt fort så tar lite hjälp av pappa när han kommer hem sedan eller efter stallet. Har nu gjort engelska ett bra tag och ska göra klart en grej till.

Sedan tänkte jag sätta stopp för tillfället för då kommer nog pappa hem och då blir det stallet :) Myspys!



Idol

Sitter och kollar på idol på tv4play. Andrea är vaken nu, hennes ide att glo på Idol :p haha!

Har inte fått tummen ur röven till att plugga än, vi får se om jag får ut den snart.



Knivskuren i halsen

I lördagskväll på en gård i Flyinge som ligger strax utanför Södra Sandby blev en häst så illa knivskuren i halsen så den fick sys 22 stygn.

Hästens ägare var ute och kollade till sin häst vid halvniotiden på kvällen, när ägaren senare kom ut efter en halvtimme hade hästen ett cirka tio centimeters skärsår på halsen. Polisen har vissa uppslag till händelsen.

Artikeln hittade jag HÄR.

Jag börjar bli så himla less på människor runt om oss, folk verkar fan inte ha något vett i skallen. Jag hoppas nästan att någon av dessa idioter som gör sådant här läser detta! Under denna sommar så är det så himla många hästar och djur som har blivit knivskurna och sexuellt utnyttjade. Hur skulle ni människor som är såhär dumma i huvudet må om jag kanske skar sönder din analöppning? Eller kanske ditt barns hals?

Jag vet inte hur alla andra människor tänker, men jag vet att både jag och många andra inom denna "sport" ser sina hästar och djur som sina bebisar och familjemedlemmar. Så skulle någon röra något av mina djur på något sätt som gör dem illa, då går jag fan på din och din familj. Jag skulle kunna dö och döda för mina djur, dem är mina bebisar.

Det är min åsikt om detta, jag vet inte hur många gånger jag har skrivit ett liknande inlägg men jag blir lika förbannad varje jävla gång!


2011-09-28 Onsdag

Godmorgon!

Vaknade för en liten stund sedan, det var till och med jag som fick väcka båda hundarna... Skumt, haha... Men nu är dem uppe och pigga. Tingeling verkar faktiskt redan lite piggare, eller så är det jag som inbillar mig men jag tycker det. Hon har även fått sin medicin precis.

Andrea, min kusin, sover fortfarande. Jag tänkte sätta igång och plugga lite så jag kanske slipper göra det hela dagen när hon är här. Ikväll blir det stallet och då tänkte vi ta ännu mera fina bilder! :D