Jag har kommit in!

Igår så fick jag veta att jag har kommit in på en skola som jag har sökt till, fett nice! Det är då på distans så det blir inga problem med djuren och det är ungefär 5 träffar på ett läsår tror jag att det var. Riktigt nice, nu slipper jag oroa mig ner för vad jag ska göra i höst :)

Om en timme ska jag åka och kolla på en stallplats, var och kolla på en igår men den var inte riktigt nåt i min stil som jag letade efter. Så idag bär det av till en annan, hoppas hoppas säger jag!

Idag har vi varit med Winnie, Robin och alla barnen, vi har badat och solat och bara haft det mysigt! Och eftersom det blev en utekväll för mig och Jossan igår så ska vi sitta hemma ikväll och tjocka oss framför tvn med pappa! :)


Riktigt gammal bild


Såsen!

Nu är vi alla vakna här i huset, det fick bli en tungsovande natt och en liten sovmorgon. Var ute med Nemo runt halv åtta när han vaknade sedan somnade vi båda om tills pappa ringde och väckte oss vid halv elva. Så det blev en bra första natt här i Såsen.

Nu har vi ätit lite frukost här, sitter och väntar på att Hanna ska höra av sig sedan ska vi hämta henne inne i stan sedan tänkte vi åka och träffa Winnie och Robin och lite sånt och bada. Det låter som en bra dag faktiskt.

Allt gick bra för oss när vi åkte ner igår, kom fram ganska tidigt så vi stannade till hos Winnie på lite kaffe och tjöt. Trevlans värre!

Nej, nu ska jag börja fixa till mig lite och byta om till badkläder!



Vad tänker ni på?

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så åker jag ner till Alingsås imorgon, jag ska ju flytta dit så snart jag har hittat en stallplat. Så det jag främst ska göra nu i veckan är att åka och kolla på lite olika stallplatser.

Så jag tänkte kolla med er, vad är det ni tycker är viktigast och det ni kollar extra noga på när ni letar nya stallplatser?

Det jag tittar mycket på är takhöjden (eftersom Idde är så hög), hagarna och träningsmöjligheter. Jag tycker att sommarhagarna/hagen ska vara tillräckligt stor och ha tillräckligt mycket bete så det näst intill räcker hela sommaren. Självklart stödfodrar jag Idde nästan hela somrarna då han har jättesvårt att hålla sitt hull. Han är en häst som jättelätt går ner i vikt om han inte får i sig tillräckligt mycket.

Men brukar ni ha någon checklista eller liknande när ni kollar på stallplats?


Jag tycker det är viktigt att både häst och ägare trivs i stallet.


Fan va hemskt!

Läste nyss i tidningen Ridsport att en femtonårig tjej stötte på en björn när hon var ute och red i torsdags. Dock var det inte i närheten av där jag bor. Men tänk vad hemskt?! Hon skriver själv att hon var lite nervös för hur hästen skulle reagera då hon inte haft den så länge, men jag vette tusan om någon häst reagerar som den brukar när den stöter på en björn.

Ni kan läsa hela artikeln här.



Ut och resa

Godmorgon!
Vaknade nyss här hemma, med Nemo liggandes med sitt huvud på mig axel, haha så himla mysig liten krabat det där. Jag har ännu inte hört något mer om Tingis, men som sagt så åker jag och Jossan dit idag så vi får hoppas att det inte blivit värre och allra helst att det börjar bli bättre!

Så tillbaks till resandet, jag och Joss kommer som sagt att åka till Enköping idag, Jossans mamma Eva, som passar Tingis, bor där. Så vi tänkte övernatta där en natt och sedan ta med båda vovvarna ner till Alingsås till min pappa. Där i Alingsås ska jag kolla lite på stallplatser och sådär, så vi sedan kan börja planera flytten lite mera.

Eftersom jag kommer att vara borta enda tills på söndag så är världens bästa medryttare än en gång bäst och tar hand om mitt hjärta medans jag är borta. Gulliga Sophia, jag vet fan inte vad jag skulle göra utan henne. Hon tar hand om Idde super och ställer upp nästan mer än vad hon egentligen kan. Duktiga lilla flicka! :)

Nej, jag hör av mig senare, måste ta mig upp ur sängen och sedan ut med Nemo och sedan börja packa.


Tingis sittandes på Idde när hon var valp =)


Ultuna

Halva denna söndag har spenderats på Ultuna djursjukhus i Uppsala. Jag fick ett samtal imorse från Eva som har lånat Tingeling den senaste veckan att det hade hänt en olycka. Det var nämligen så att dem hade varit ute på morgonpromenaden, och Tingis går alltid lös, så hade det legat en golfboll i gräset som Eva sparkat på, Tingeling som älskar bollar sätter igång i full karriär efter bollen. Längre fram ligger det några trädgårdsplattor. Tingeling fastnar mellan två stycken och gör världens vurpa, sedan ligger hon bara och skriker och hon går inte korrekt, hon går knappt alls.

Så när jag får veta det bestämmer vi oss för att åka med henne till Ultuna, Eva hade redan pratat med dem så dem väntade på oss. Eva bor i Enköping sätter sig och åker mot Uppsala och jag ringer runt för att få skjuts och som tur var kunde Emsen köra mig. Jossan får ta Nemo under dagen så länge.

Jag åker dit och möts av min lilla tjej, inte alls samma gamla glada energirika hund. Hon blev jätteglad när hon fick se mig och viftade på svansen och pussades och allt. Men hon hade inte "Tingelingenergin" kvar. Hon ville inte resa på sig ur sin väska heller. När veterinären tar emot oss känner dem igenom henne men dem hittar ingenting.
Dem har hittills inte hittat något, vi fick åka därifrån med smärtstillande och order att hålla henne "sängliggandes" i en vecka, förutom att hon enbart ska gå ut när hon ska kissa och sedan in igen. Det dem säger är att det kan vara allt ifrån en sträckning, stukning till att korsbandet kan ha fått sig en törn. Tingeling haltar nämligen på högerbak och hela hennes bakdel är vriden åt höger, samt svansen.

Så det vi kan göra nu är att vänta, känns hemskt. Tingeling fick åka med Eva till Enköping igen så hon får en lugn natt eftersom jag har Nemo här hemma. Jag och Joss ska nämligen dit ner imorgon.

Mammas lilla tjej mår inge bra, själv mår jag inte heller bra när mina djur inte mår bra. Jag hoppas med hela mitt hjärta att det "bara" är en sträckning eller liknande, annars vet jag inte vad jag gör.



Midsommardagen

Igår var det midsommar, den tråkigaste midsommaren jag har varit med om tror jag. Somnade riktigt tidigt för att jag var så uttråkad. Men det var kanske nödvändigt vad vet jag.

Nu så har Nemo fått mat, varit ute och lekt i ungefär en timme. Vi gick upp vid halv nio vaknade Nemo, då fick han sin morgonpromenad, frukost och sedan dess har vi busat. Nu blev han riktigt trött så nu orkar han inte leka mera. Inatt har han sovit hela natten, värsta duktiga killen!

Mamma och dem åker bort om två timmar, dem kommer att vara borta till imorgon så jag har hela huset för mig själv. Det blir skönt det, får se vad som händer under dagen men inte så mycket skulle jag tro. Vi får se helt enkelt.

Sophia har Piddis idag också, så åker jag ut imorgon. Får se om Sophia hör av sig i god tid innan hon åker ut för då kanske jag hinner ut dit också så vi kan löshoppa, men som sagt, vi får se.



Min nya bebis

Här kommer en ny liten bild som är tagen idag på mig och Nemo! :)



Midsommarafton

Idag är det midsommarafton!
Natten har gått jättebra med Nemo, han har sovit hela natten. Fick gå ut vid fem med honom när han vaknade men efter det somnade han om igen. Sedan vaknade vi båda två runt halv nio igen.

Har precis varit ute med honom igen, han somnade efter att han ätit frukost så nu har vi varit ute på en promenad. Väldigt duktig kille, han har inte matstejkat utan åt direkt när vi kom hem igår, och även frukost nu på morgonen, sover bra, superduktig på att gå i koppel! Jag är riktigt nöjd med mitt hundköp!

Idag är det Sophia som har Idde, imorgon skulle vi försöka åka dit båda två och se om banan håller för att löshoppa på, hoppas på det verkligen! Annars så är dagen som så att vi ska åka till ett litet midsommarfirande med mina systrar och lite folk. Så det blir skoj, efter det ska vi hem och grilla lite här hemma så kommer Jossan förbi och lite sådant. Myspys med andra ord.

Kamerans batteri var urladdat så laddar det nu, så det kommer in nya bilder på Nemo och midsommarfirande senare =)


Här är en bild från förra årets midsommar, vi gjorde en egen
midsommarstång.


Gårdagen

Gårdagen spenderades först i stallet, det spöregnade verkligen ute och var man ute i två minuter så var man genomvåt sen. Så när jag kom till stallet stod hästarna inne och hade gjort det sedan morgonen. Så Piddis fick stå i gången medans jag mockade det lilla han hade skitat ner under tiden dem stod inne och sedan fick han mat.

Han njöt lite av att stå inne och vila tror jag, han var väldigt lugn och fin. När jag var klar i stallet så hade det slutat regna och hästarna var torra så då fick dem gå ut igen. Vilken även det tror jag att dem alla fem blev glada över. Så igår blev det vila för älskling på grund av vädret.

Efter stallet blev det mycket fara och flängande. Jag skulle åka till Österbybruk för att hämta hem Nemo, först förbi Systemet med Tobbe, Jossan och Sara, in en snabbis på Djurmagazinet och köpa lite till Nemo och sedan till en bankomat för att ta ut pengar att betala Nemo med. Det var kaos på motorvägen mot Uppsala, alla skulle tydligen uppåt i landet igår. Så vi släppte av Sara i Märsta när vi ändå skulle ta gamla vägen till Uppsala.

Väl framme i Uppsala så råkade jag och Jossan missförstå varandra så vi lyckades åka på motorvägen mot Stockholm igen i en rondell. Haha, men vi fick vända i Knivsta och sedan tog det någon timme till innan vi var framme. Men allt gick bra, resan hem också.


Nemo =)


Oacceptabelt!

Jag läste en artikel alldeles nyss. Det handlar om Grant National, det farligaste hästloppet i Världen. Loppet går i Englad. I år var det furtio stycken som startade varav nitton kom i mål och var helt slut, medans två hästar fick sätta livet till för att dessa störda människor ska roa sig.

Varje år så dör det hästar i detta lopp och dem som tar sig över mållinje kan knappt stå på benen. Folk satsar pengar på det här, till dessa lopp kommer det flera tusentals människor för att visa upp sig, supa och slå vad. Jag tycker det är helt sjukt!

De två hästar som dog i år var Ornais , han föll på fjärde hindret och bröt nacken, och Dooneys Gate, han föll vid sjätta hindret och bröt ryggen. Jag förstår inte hur man kan utsätta våra älskade hästar för något sådant!

Läs hela artikeln här!





Löshoppning

Jag har faktiskt löshoppat Idde några gånger, tänkte göra det snart igen för det var ett tag sedan. Idde älskar att löshoppa, första gången han gjorde det så fattade han riktigt snabbt vad det hela gick ut på. Jag har märkt att genom löshoppningen så har Idde fått mer koll på sina ben när han hoppar, han har fått snyggare hoppteknik.

Börja med att se till att du stänger alla grindar och ställen där hästen kan tänkas komma ut. Tänk på att anpassa hinderhöjden och övningarna genom hur hästen uppför sig och hur erfaren den är. Överdriv inte de första gångerna du och din häst hoppar tillsammans, i början kan det räcka med två små låga hinder och endast ta några språng.

När hästen har löshoppat några gånger kan du höja hindrerna lite och hoppa lite fler språng. Under en löshoppningsträning tycker jag det är lagom att hoppa mellan 10-15 språng och inte högre än 110. Det är något jag använder mig av och det har fungerat bra hittills på Idde. Dock har vi inte gjort det på ett tag nu men funderar på att göra det i helgen om vädret tillåter.


Jag har tyvärr ingen bild på hur Iddes hoppteknik var förut, men det
här kortet är cirka ett år gammalt och sedan det här togs har den förbättras
ännu mer. Som ni ser flackar han lite med frambenen.


Häst dog av blixtnedslag

Förra helgen var det en svensk häst, uppstallad i Finland, som dog av ett blixtnedslag. Det är tragiskt tycker jag, man kan aldrig skydda sina djur helt och hållet. Detta travarsto stod i sin hage när en blixt slog ner och genom hennes skor spred sig blixten upp i kroppen. Tänk att lite oväder kan skörda ett litet oskyldigt liv.

Läs artikeln här!



Så länge vi har varann

Jag vet att jag vill kämpa, jag vet att jag kan, så länge vi har varann! För mig är du det vackraste som finns, för mig finns ingen annan! Se på oss nu, vi står här trots allt och håller om varann när det blåser kallt!



Dagens ridpass

Nu är jag hemma från stallet, lite dyngsur efter allt regn som öste ner, men hemma är jag och nu väntar en varm skön dusch!

Idag var jag ute hos min älskling, det var fint väder från första början, det var precis när ridpasset slutade som himlen öppnade sig och det föll massa vatten ner. Vi började dagens ridpass med att skritta fram tjugo minuter ute i skogen, tog en liten runda där vi för det mesta red på asfalt.

Efter dem tjugo minutrarna började jag jobba honom lite på banan, lägga några volter och försökte böja honom åt båda hållen och få honom att forma sig, vilket by the way börjar gå mycket bättre! Efter lite arbete i skritt övergick passet till trav där vi även jobbade en hel del med formen.
Vi tog någon galopp också men det var så fruktansvärt geggigt på banan så det skvätte en hel del, sedan så skrittade vi av i skogen i en kvart också.

Så det blev ett lite varierande pass idag, men Piddis verkade inte ha några problem med det, lika underbar som vanligt, lugn och fin. Mammas älskade lilla hjärta!


Mitt allt, mitt liv och ingenting annat!